Duurzaamheidslening
Waar is de lening voor?
U kunt voor de volgende maatregelen een aanvraag doen:
- Dakisolatie;
- Vloerisolatie;
- Spouwmuurisolatie
- HR++-glas;
- Zonnepanelen;
- Zonneboiler;
- Lage Temperatuur (LT) verwarming;
- (Combi)warmtepomp;
- Douchewater met WarmteTerugWinning (WTW) systeem;
Andere duurzaamheidsmaatregelen die aantoonbaar helpen bij een lagere energievraag, minder CO2-uitstoot van de woning, verhogen van het duurzame energiebronnen in de energievoorziening van de woning.
Voor wie is de lening?
U bent eigenaar/bewoner van een woning of appartement in de gemeente Culemborg. Er vindt een toets plaats of u kredietwaardig bent.
Hoeveel kan ik lenen?
Het minimum bedrag van de lening is 2.500 euro. Het maximum bedrag 25.000 euro. De looptijd van een lening is 10 jaar tot 7.500 euro. Daarboven is de looptijd 15 jaar.
U betaalt per maand een vast bedrag aan rente plus aflossing (annuïteitenlening). Extra aflossen kan vanaf € 250 euro en is boetevrij.
Hoe kan ik de lening aanvragen?
U vraagt de lening aan via het formulier. Daarin geeft u aan welke maatregelen u neemt en voor welk bedrag u een lening wilt. U kunt bestanden, zoals een offerte of prijslijst, toevoegen om uw aanvraag te onderbouwen.
Als uw aanvraag compleet is en voldoet aan de voorwaarden ontvangt u binnen 4 weken een voorlopige toewijzingsbrief met daarin informatie over hoe u de lening bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) precies kunt aanvragen. U krijgt op de website van het SVn toegang tot een aanvraagformulier.
Het SVn toetst uw aanvraag bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Daarna ontvangt u een offerte met een overeenkomst van de lening. Als het SVn niet akkoord gaat met uw aanvraag ontvangt u een afwijzingsbrief.
Hoe kan ik de kosten declareren?
Als de maatregelen zijn uitgevoerd, vult u het declaratieformulier in. U heeft hiervoor het volgende nodig:
- uw leningnummer
- Formulier van SVn
- facturen die de uiteindelijke kosten van de maatregelen laten zien